👈👈 کیک و بیسکوئیت را به این دلایل نخورید
افزودنیهای غذایی در کیک و بیسکویت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهند.
بنابر اعلام انجمن اطلاع رسانی دیابت، تعداد افراد مبتلا به دیابت در ایران بیش از ۷.۵ میلیون نفر برآورد شده و آمار نشان میدهد حدود ۲۵ درصد افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود اطلاع ندارند که آمار نگران کنندهای است.
مطالعه جدید محققان نشان داده است که مصرف هفت امولسیفایر افزودنی خاص غذایی که در غذاهای فوق فرآوری شده یافت میشود با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است (امولسیفایرها افزودنیهای غذایی هستند که برای کمک به مخلوط کردن دو ماده که معمولا هنگام ترکیب شدن از هم جدا میشوند (مثلا روغن و آب) استفاده میشوند).
امولسیفایرها از جمله رایج ترین افزودنیهای مورد استفاده در غذاهای فرآوری شده هستند. آنها (امولسیفایرها) اغلب به غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده مانند کیکهای صنعتی، بیسکویتها و دسرها و همچنین بستنیها، تختههای شکلات، انواع نانها، مارگارینها و غذاهای آماده اضافه میشوند تا ظاهر، طعم، و بافت آنها را بهبود بخشد و باعث ماندگاری طولانیتر شوند
محققان در تحقیقات خود به یافته غیر منتظرهای دست یافتند مبنی بر اینکه این افزودنیها در میان مواد تشکیل دهنده برخی غذاها و نوشیدنیها یافت میشوند که مردم اغلب آنها را سالم میدانند.
با کمال تعجب، برخی از امولسیفایرها در برخی از مواد غذایی که به عنوان غذاهای «سالم» به بازار عرضه میشوند، مانند مارگارینهای گیاهی، برخی از انواع نان، شیرهای گیاهی و ماستهای طعمدار و در برخی از خوراکیهایی که بهعنوان غذاهای سالم به بازار عرضه میشوند، وجود داشتند.
برخی امولسیفایرها اثرات و عوارض نامطلوبی بر میکروبیوتای روده بر جای میگذارند و باعث التهاب و آشفتگیهای متابولیک میشوند.
بررسی امولسیفایرهای مختلف افزودنی مواد غذایی و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان را نشان دادند.
محققان تخمین می زنند که حدود ۵۳۰ میلیون بزرگسال در سراسر جهان با دیابت زندگی می کنند که از این تعداد ۹۸ درصد مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شدهاند.
برخی از انتخابهای سبک زندگی، مانند کم تحرکی، پیروی از یک رژیم غذایی ناسالم، و داشتن اضافه وزن یا چاقی میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهد.
تحقیقات قبلی همچنین نشان میدهد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده که به طور کلی حاوی مقادیر زیادی قند، چربی، نمک و مواد افزودنی غذایی هستند میتواند خطر ابتلا به دیابت را در فرد افزایش دهد.
علاوه بر خطرات افزودنی ها ماده آکریلامید (سم مهلک سرطان زا، ضد ایمنی، ضد سلولهای عصبی، ضد سلولهای عروق و قلب و ....) هم در مقادیر مختلف در جریان حرارت دادن ترکیبات قند و نشاسته و روغن و پروتئین در صنایع کیک، بیسکویت، چیس، کراکر، پفک، نان تست، نان تیره و برشته، سوسیس، کالباس، کباب ها، سرخ کردنی ها، پیتزاها، خوراکی های تنوری، قهوه، نسکافه، شکلات ها و .... وجود دارد.
🍀 بیایید با طبیعت آشتی کنیم 🍀
:: برچسبها:
کیک,
بیسکوئیت,
سم,
آکریلامید