چرا نباید عسل بخرید!!
تقریبا بین 70 تا 80 درصد عسل های موجود در بازار ایران تقلبی است! این آمار را مدیر کل آزمایشگاه های سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت ارائه داده است. امروزه در دنیا عسل سومین ماده غذایی است که بیشترین تقلب در آن انجام می شود. «۹۰٪ عسلی که از سوپرمارکتها و مغازه ها میخرید، حتی نزدیک به عسل واقعی هم نیست. تمام منافعی که برای عسل بیان می شود برای عسل 100 درصد طبیعی است و شامل عسل های تقلبی یا غیر طبیعی نیست.
عسل طبیعی دارو است و تبدیل کردن آن به غذا و تشویق و تبلیغ و ایجاد تقاضای زیاد برای ایجاد بازار سودجویی بوده است.
عسل تقلبی را چگونه بشناسیم؟
تشخیص عسل طبیعی نیاز به آزمایش های تخصصی و هزینه بر داشته و تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی بسیار مشکل و پیچیده است. از سویی تشخیص عسل تقلبی از عسل طبیعی به دلیل روش های تقلب حرفه ای که توسط متقلبین انجام می شود، به راحتی امکان پذیر نمی باشد. در حال حاضر تقلب در عسل به جایی رسیده که عسل هایی تولید می شوند که تمام استانداردهای عسل طبیعی را دارند و به راحتی قابل شناسایی نیستند. به دلیل تقلب های موجود و عدم امکان تشخیص آنها، جایزه بهترین عسل از مسابقات سال 2025 حذف شده است. بنابراین روشهای خانگی و اینترنتی برای تشخیص عسل گمراه کننده هستند و شما را فریب می دهند.
انواع عسل تقلبی و روش های تقلب در عسل
عسل تقلبی یا از شیرین کننده های صنعتی ارزان مانند شربت ذرت تهیه شده یا عسل طبیعی است که با شیرین کننده های صنعتی مخلوط شده است. متقلبان طوری ماهرانه عسل تقلبی را می سازند که ظاهر و طعم آن کاملا شبیه عسل طبیعی باشد. به همین دلیل تشخیص عسل تقلبی از عسل طبیعی بسیار سخت شده است
انواع عسل تقلبی عبارتند از:
عسل کاملا تقلبی: در این نوع عسل تقلبی، با استفاده از شربت های قندی، عسلی کاملا تقلبی تولید می شود. ماده ای که به این روش تولید می شود نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه بسیار مضر است.
عسل طبیعی مخلوط با شربت شیرین کننده صنعتی: در این نوع عسل تقلبی، عسل طبیعی را با مواد قندی مخلوط می کنند. این روش نسبت به روش قبل ضرر کمتری دارد ولی همچنان ارزش غذایی پایینی دارد.
عسل تغذیه ای یا شکری: در این روش به جای اینکه زنبورها از شهد گل ها تغذیه کنند، به آن ها مواد شیرین کننده های صنعتی یا آب و شکر می دهند تا عسل بیشتری تولید کنند. ضرر این عسل کمتر از نوع کاملا تقلبی و مخلوط است و آنزیم های مفیدی که زنبور به عسل اضافه می کند را دارد.
مضرات و عوارض عسل تقلبی برای بدن
تأثیر نامطلوب عسل تقلبی بر سلامت مصرفکنندگان ممکن است منجر به افزایش قند خون و به دنبال آن آزاد شدن هورمون انسولین و دیابت نوع II، افزایش وزن و چاقی شکمی، افزایش سطح چربی خون و فشار خون بالا شود.
تمام مواد مورد استفاده در تولید عسل تقلبی (شکر نیشکر، شربت ذرت، شکر اینورت، شربت برنج)، به دلیل مقدار LD50 شاخص سمیت یک ماده که هر چه پایین تر باشد، ماده سمی تر است) برای اندام های داخلی بدن مضر هستند. کلیه و کبد دو عضو اصلی هستند که در اثر مصرف عسل تقلبی که با شکر درست شده، دچار اختلال می شوند. دیابت، بیماری مزمن کلیه و آسیب حاد از نتایج مستقیم تقلب در عسل است که توسط آزمایش های بافت شناسی به اثبات رسیده اند.
طبق تحقیقات کبد، سیستم گوارشی و کلیه ها بیشترین تاثیر را از قندها می بینند. علاوه بر این، اختلالات متابولیکی مانند افزایش کلسترول، تری گلیسیرید و انسولین خون در مطالعات مختلف گزارش شده اند.
:: برچسبها:
عسل تقلبی,
عوارض عسل تقلبی