کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید مضرات فست فودها
پير، جوان، كودك، چاق، لاغر، عادي، در هر شرايطي كه هستيد؛ بايد از خطرهاي هر روز و هر شب به همبرگر و پيتزا فروشي سرزدن آگاه باشيد و سعي كنيد دفعات اين برنامه‌ها را به حداقل برسانيد؛

اما اگر چاق هستيد، به دانسته‌هايتان اين را هم اضافه كنيد؛ خطر فست‌فودها، علاوه بر چاق كردن افراد و افزايش خطر بيماري‌هاي قلبي، اختلال در سوخت‌وساز بدن است كه به ويژه در افراد چاق بيشتر است. يعني آدم‌هايي كه چاق هستند، بيشتر از افراد لاغر، از اين‌جور غذاها آسيب مي‌بينند.

در مطالعه‌اي كه توسط محققان دانشگاه «بوفالو» در نيويورك انجام شده،  ميزان مواد موسوم به «راديكال‌هاي آزاد» بررسي شده است؛ موادي كه در اثر سوخت‌وساز مواد خوراكي در بدن به وجود مي‌آيند.

سطح اين مواد در خون، نشانه وضعيت التهابي بالاي بدن و رفتن به سمت تصلب شرائين (آترواسكلروز)، بيماري‌هاي قلبي، پيري زودرس سلول‌ها و بالا رفتن احتمال ابتلا به انواع سرطان‌هاست. نتايج اين مطالعه، نشان داده كه با خوردن مقدار مشخصي از فست‌فودها،  ميزان تجمع راديكال‌هاي آزاد ناشي از سوخت‌وساز آنها، در افراد با وزن اضافي، بيشتر از سايرين است.

به گزارش رويترز، ايده اوليه اين مطالعه از آنجا شكل گرفت كه مطالعات پيشين نشان ‌داده بودند خوراكي‌هاي با كربوهيدرات و چربي بالا، مانند ساندويچ‌ها و پيتزاهاي امروزي،  مي‌توانند موجب تجمع اين راديكال‌هاي آزاد در بدن افراد سالم شوند. مطالعات ديگر نشان داده بود كه در افراد چاق، به‌طور معمول، ميزان اين راديكال‌هاي آزاد سمي بيشتر از افراد با وزن طبيعي است.

بر همين اساس، محققان سعي كردند اين 3 موضوع، يعني چاقي، خوردن فست‌فود و ميزان راديكال‌هاي آزاد در خون افراد را،  به نوعي به هم ارتباط بدهند.

در اين مطالعه، يك وعده غذايي با محتواي انرژي هزار و 800 كالري،  شامل يك همبرگر بزرگ، سيب‌زميني سرخ‌شده،  ليوان بزرگ نوشابه گازدار و يك كيك پاي سيب به‌عنوان دسر، به 2 گروه از داوطلبان با وزن طبيعي و چاق داده شد. آزمايش‌ خون 2 ساعت بعد نشان داد در هر 2 گروه، ميزان راديكال‌هاي آزاد بالا رفته،  اما يك ساعت بعد در گروه باوزن طبيعي،  اين مواد سمي كاهش پيدا كردند،   ولي در افراد چاق اين اتفاق نيفتاد.


وقتي اين نتايج،  با گروهي از افراد داوطلب مقايسه شد كه همين مقدار هزار و 800 كالري را، با استفاده از مواد غذايي حاوي فيبر و سبزي و ميوه تأمين كرده بودند، نتايج جالبي به دست آمد.

هيچ گونه افزايشي در ميزان راديكال‌هاي آزاد بدن و سطح التهابي به وجود نيامد.نتايج اين مطالعه را‌  كه در شماره نوامبر نشريه «بيماري‌هاي غدد و متابوليسم» آمريكا منتشر شده،  بايد در كنار ساير مطالعاتي گذاشت كه از زيان‌هاي غذاهاي آماده مي‌گويند.

غيراز محتواي كربوهيدراتي و چربي بالاي اين خوراكي‌ها،  كه در اين مطالعه روي آن تأكيد شده،  يك عامل خطرناك ديگر هم در اين نوع غذاها هست كه مي‌توان خطرهاي زيادي داشته باشد و آن ميزان نمك آنهاست.

برخي از خوراكي‌ها و پيش‌غذاها و تنقلاتي كه در اين فروشگاه‌ها عرضه مي‌شود، به صورت نيمه‌آماده در كارخانه ساخته مي‌شود كه ‌براي جلوگيري از فساد آنها، نمك زيادي به آنها زده مي‌شود و بررسي‌ها علمي، ميزان بالاي نمك اين گونه خوراكي‌ها را تأييد مي‌كند.

به‌عنوان مثال، به نتيجه اين مطالعه توجه كنيد كه 3 ماه پيش در نشريه «پرفشاري خون در انسان» چاپ شد.

در اين بررسي كه توسط مركز تحقيقات «نمك و سلامت انگلستان» انجام شده، بسياري از موارد منو در اين رستوران‌ها آزمايش شده و نتايج هشداردهنده‌اي به دست آمده، از جمله اين كه يك وعده پيتزا مي‌تواند 4 برابر حد مجاز نمك روزانه يك كودك 4 ساله را به بدنش وارد كند.

در مورد ساير خوراكي‌ها و نوشيدني‌ها و دسرهاي سرو شده در اين رستوران‌ها هم وضع به همين ترتيب بوده است.

نتيجه اين كه همراه با خوراكي‌هايي كه امروزه شاهد رواج روزافزون آن هستيم،  نمك زيادي وارد بدن مي‌شود كه پژوهش‌ها نشان مي‌دهد سبب افزايش شيوع فشارخون بالا و نيز چاقي مي‌شود.


ن : گروه سیب
ت :