کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید مراقبت کودکی
آلرژی غذایی چیست؟

 
 
آلرژی غذایی پاسخ دستگاه ایمنی به غذاست که در آن دستگاه ایمنی به اشتباه مضر محسوب می‌کند.

هنگامی که دستگاه ایمنی تصمیم می‌گیرد که با یک غذای معین به این ترتیب رفتار کند، خوردن غذا ممکن است باعث آزادی مقدار فراوانی ماده شیمیایی به نام هیستامین‌ها شود. این مواد شیمیایی به نوبه خود واکنش‌های شیمیایی را برمی‌انگیزند که می‌توانند بر دستگاه تنفسی، دستگاه گوارشی، پوست،‌و دستگاه قلبی- عروقی تاثیر بگذارند.

اجتناب از غذاهای آلرژی‌زا تنها راه برای پیشگیری از این واکنش است.

 گرچه تقریبا هر غذایی ممکن است آلرژی ایجاد کند، این غذاها مسئول حدود 90 درصد موارد آلرژی هستند: شیر، بادام‌ زمینی، میوه‌های مغزدار درختی مانند گردو و بادام هندی، ماهی، صدف خوراکی، سویا و گندم.

علائم آلرژی غذایی

علائم  آلرژی  غذایی بسته به نوع دستگاه بدنی درگیر، متفاوت است، اما علائم شایع آلرژی‌های غذایی اینها هستند:

  • ناراحتی گوارشی، از جمله درد یا چنگه‌های شکمی، اسهال، تهوع و استفراغ.
  • تحریکات پوستی از جمله کهیر،دانه‌های پوستی و اگزما. 
  • عطسه و آبریزش بینی.
  • تنگ‌نفس

آلرژی غذایی ممکن است علائمی مانند درد شکمی، خارش و تورم لب‌‌ها، یا اسهال را باعث شود.

 در حالیکه آلرژیهای  غذایی اغلب در حین کودکی برای اولین بار ظهور می‌کنند، در بسیاری از موارد، این مشکل نهایتا با افزایش سن برطرف می‌شود.

 از جمله غذاهایی که اغلب مسئول آلرژی در کودکان هستند:

  • غذاهای دریایی، از جمله صدف خوراکی، میگو، خرچنگ، حلزون.
  • ماهی.
  • تخم‌مرغ‌.
  • میوه‌های مغزدار زمینی و درختی مانند بادام زمینی و درختی.
  • فراورده‌‌های لبنی.
  • فراورده‌های گندم.
  • فراورده‌های سویا.


:: موضوعات مرتبط: نکاتی که هنگام رژيم غذايي بايد رعايت کنيم
ن : گروه سیب
ت :