کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید خواص مواد طبیعی
خرما میوه‌ای قدیمی است که نام آن 42 بار در قرآن کریم آمده است

این میوه پرخاصیت را مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی بیشتر در پخت کیک و شیرینی مورد استفاده قرار می‌دهند، در حالی که در خاورمیانه-به‌خصوص کشورهای عربی- یکی از تنقلات اصلی به شمار می‌آید.

خرما میوه‌ای مقوی است که مواد معدنی بسیاری همچون آهن، پتاسیم، روی، منگنز و ویتامین‌های A، B و E دارد.

خرما دارای قند زیادی است و حدود 70درصد آن را کربوهیدرات تشکیل می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که ایران 18درصد خرمای جهان را تأمین می‌کند.

خواص درمانی خرما

از جمله خواص خرما، خنثی کردن اسید اضافی معده است. با توجه به اینکه زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل‌درد می‌شود، هنگام بروز چنین علائمی، 2 تا 3 عدد خرمای تازه را له کرده و در مقداری آب  جوش بیندازید، سپس هم زده و بنوشید.

- با خوردن یک عدد خرما به همراه شیر، پیش از خواب، خواب راحتی خواهید داشت.

- خرما ضد میکروب است، سبب تقویت ستون فقرات شده و قوه بینایی و شنوایی را تقویت می‌کند؛ همچنین سبب هضم غذا و خوشبو شدن دهان می‌شود. کلسیم موجود در خرما عامل اصلی استحکام استخوان‌هاست؛ در ضمن فسفر آن نیز مانع ضعف اعصاب و خستگی می‌شود.

به همین دلیل، مصرف روزانه چند عدد خرما به سالمندان توصیه می‌شود. به این ترتیب با توجه به اینکه خرما دارای منیزیم نیز هست و سالمندان نیز برای جبران کاهش کار سلول‌های مغزی‌شان باید غذاهای منیزیم‌دار بخورند، این میزان مصرف، منیزیم مورد نیاز آنها را نیز تأمین می‌کند. در ضمن منیزیم موجود در خرما کارکرد کلیه و لوزالمعده را آسان می‌کند.

- خرما برای افرادی که دوره نقاهت را می‌گذرانند نیز مفید است، همچنین مانع تجمع چربی شده و به دلیل دارا بودن عناصر مفید، دفاع بدن را نیز در برابر امراض بالا می‌برد. علاوه بر این، خرما برای بیماران دارای چربی خون، چاقی، ناراحتی‌های تنفسی، آسم و کلیه التهابات، مفید است.

- خرما از جمله میوه‌های شیرینی است که مصرف محدود آن برای بیماران دیابتی نیز مجاز شناخته شده است.

- تحقیقات به‌عمل آمده نشان داده است مصرف خرما باعث افزایش شیر مادر و همچنین ایجاد آرامش مادران در دوران بارداری می‌شود.

- می‌گویند مصرف خرما کار غده تیروئید را نیز تنظیم می‌کند.

- لازم به ذکر است با تمام مزایای یاد شده، زیاده‌روی در مصرف خرما برای کبد و طحال خوب نبوده و در ضمن فشار خون را بالا برده و سبب پوسیدگی دندان‌ها و همچنین چاقی نیز می‌شود.

 

خرما دارای خواص درمانی فراوانی است که درمان اسهال و اختلالات روده‌ای ازجمله خواص آن است.

خرماها میوه‌هایی شیرین هستند که در در بسیاری از غذاها و شیرینی‌جات بکار می‌روند.

 این میوه علاوه بر طعم خوب و ارزش غذایی بالا، دارای خواص دارویی فراوانی نیز است.

خرما،‌ طبیعتی ملین دارد، به این معنا که برای رفع یبوست و درمان آن کاربرد دارد.

 برای اینکار، ‌خرما را شب قبل در آب ولرم خیس کنید و صبح روز بعد آبی که خرما در آن خیس خورده را میل کنید و برای یبوستهای مزمن این کار را چندین مرتبه تکرار کنید، قطعا یبوست درمان خواهد شد.

خرما دارای نیکوتین فراوان است و بدین ترتیب می‌تواند در درمان اختلالات روده‌ای مفید باشد.

افرادی که دارای اختلالات روده‌ای مزمن هستند با مصرف منظم خرما، می‌توانند به رشد باکتری‌های مفید در روده کمک کنند و دارای سیستم هاضمه سالمی شوند.

مصرف منظم و توصیه شده خرماهای رسیده، در رژیم غذایی، به کنترل درد و ناراحتی‌های ناشی از سرطان شکمی کمک می‌کند.

اگر دارای کمبود وزن هستید می‌توانید خرما و خیار را با هم ترکیب کنید و به عنوان داروی گیاهی، به مدت سه ماه آن را مصرف کنید و شاهد نتیجه مثبت آن باشید.

خرماها دوستدار قلب هستند. اگر مبتلا به بیماری قلبی هستید چند عدد خرما را شب قبل در آب خیس کنید و صبح روز بعد قبل از این که چیزی میل کنید، آب آن‌ها را بخورید و برای نتیجه بهتر این عمل را دوبار در هفته تکرار کنید.

خرما، داروی طبیعی محرک جنسی است. مصرف منظم خرما همراه با شیر بز، عسل و پودر  هل به بهبود ضعف جنسی و نیز نازایی کمک می‌کند.

خرمای رسیده منبع خوبی از پتاسیم است و پتاسیم به عنوان دارو، می‌تواند اسهال را کنترل کند.



:: موضوعات مرتبط: خواص خوراکیها
ن : گروه سیب
ت :