کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید مجله خبري سلامت 1

اطلاع رساني کلينيک دکتر فهيمي

هله هوله هاي سالم براي کودکان

وقتی كودك از دوران شیرخوارگی و نوپایی به سنین خردسالی می‌رسد، اشتهای او به خوردن خوراكی‌ها و تنقلات رنگارنگ زیاد می‌شود.
 در واقع دوست دارد كه غذاها و تنقلاتی كه می‌خورد از نظر طعم، رنگ، ظاهر و بو متنوع باشد. اینجاست كه پای تنقلات صنعتی به میان می‌آید.

نگرانی اصلی مادران جوان هم، میل زیاد كودكان به مصرف این نوع تنقلات است. هرچند مادر بتواند در محیط خانه كودك را به خوردن تنقلات سالم تشویق كند، اما به محض ورود او به مهد یا مدرسه و با دیدن این نوع تنقلات در دست دوستان یا در بوفه مدارس اشتهای او تحریك و ترغیب به مصرف این تنقلات می‌شود.

در این میان برخی مادران جوان به این تصور كه تنقلاتی چون چیپس، پفك، ویفر، شكلات و... می‌تواند برای مدتی كودك را ساكت و خوشحال سازد، بی‌توجه به عوارض این نوع محصولات آن را براحتی در اختیار كودك دلبندشان قرار می‌دهند، اما در مقابل مادران متعهد و مسوولیت پذیری هم هستند كه با ارائه راهكارهای صحیح و مناسب، تغذیه كودك خود را در جهت مثبت هدایت می‌كنند. اما تنقلات صنعتی چه مضراتی دارد وچه خوراكی هایی را می‌توانیم جایگزین آنها كنیم؟

مضرات تنقلات صنعتی

چیپس، پفك، انواع اسنك‌ها، ویفرها، شكلات‌ها و... همگی از جمله تنقلات فانتزی غیر ضروری است كه به جهت دارا بودن نمك، روغن، مواد طعم‌دهنده، رنگ‌دهنده، مواد شیرین و نگه​دارنده برای كودكان محدودیت مصرف دارد.

نمك زیاد این محصولات سبب آسیب به كلیه‌ها، تغییر ذائقه كودك به شورخواری، تجمع آب در بدن، تورم و پرفشاری خون خواهد شد. رنگ های به كاررفته باعث بروز اختلالات رفتاری، اضطراب، تندخویی و حساسیت شده و روغن‌های چند بار مصرف سرخ‌كردنی طی حرارت‌های بالا با ایجاد رادیكال‌های آزاد پراكسید، مواد سرطان‌زایی را ایجاد می‌كند كه مصرف دراز مدت آن سبب ابتلای مصرف‌كننده به انواعی از سرطان‌ها می‌شود.

از طرفی طی برشته یا سرخ‌شدن محصولات حاوی كربوهیدرات نظیر چیپس، بیسكویت، كلوچه و... ماده‌ای سمی‌به نام آكریلامید تولید می‌شود كه سبب تضعیف سیستم ایمنی، افزایش بیماری‌های عفونی، ناباروری، سقط جنین، تغییر رفتارهای جنسی و... می‌شود.

سوءجذب و سوءتغذیه ناشی از مصرف این تنقلات نیز می‌تواند منجر به كم‌خونی، كوتاهی قد، پوكی استخوان و ریزش مو بخصوص در كودكان در حال رشد شود. مواد شیرین نیز باعث تنبلی لوزالمعده و بروز دیابت و عوارض ناشی ازچاقی می‌شود.

تنقلات سالم كدام​ است؟

برگه هلو، زردآلو و قیسی یكی از خوشمزه‌ترین تنقلات سالم به شمار می‌رود. برگه‌ها به دلیل طعم شیرین و مزه متنوع جایگزین مناسب پاستیل، تافی و آبنبات‌های نرم است.

برگه زردآلو، سرشار از ویتامین A بوده و به رشد مطلوب اطفال كمك كرده و باعث تقویت بینایی می‌شود. هرچه این برگه نارنجی‌تر باشد درصد بتاكاروتن (ویتامینA) آن بیشتر است. برگه قیسی از زردآلو كم شیرین‌تر و كوچك‌تر بوده و به دلیل آنتی‌اكسیدان و ویتامین‌های گروه B برای رفع ناآرامی‌ و بی‌خوابی كودك مفید است. برگه هلو هم به رفع عطش كمك كرده، اشتها آور خوبی است و سموم بدن را دفع می‌كند.

آلو؛ سرشار از ويتامين B

آلوبرقانی، آلو زرد، آلو سیاه، آلو بخارا و آلوچه جنگلی خشك شده یا تازه، جایگزین مناسب لواشك‌‌های صنعتی است. آلو بخارا و برقانی، صفرا را دفع، كبد را تقویت و خون را تصفیه مي کند و ​جوش‌ها را التیام مي بخشد و از عوارض كم‌خونی می‌كاهد. آلو جنگلی، ترش و ملس بوده، ملین و ادرارآور خوبی است، گرمی ‌خوراكی‌ها را رفع می‌كند، كلیه‌ها را شستشو مي دهد و از پرفشاری خون می‌كاهد. آلو سیاه مسكّن حرارت درونی و حالت تهوع و سرگیجه است، در رفع خارش بدن موثر و سم‌زدای خوبی است. بهترین آلوها، آلوی سیاه و برقانی است كه ویتامین B زیادی دار​د.

كشمش، از بين برنده سوءهاضمه

سطح این نوع میوه خشك را می‌توانید با مقداری كاكائوی نرم‌شده پوشش دهید و آن را جایگزین انواع شكلات‌های اسانس‌دار و اسمارتیز كنید.

مویز حبه‌های درشت خشك‌شده انگور سیاه و كشمش حبه‌های انگور سبز است. مویز تهیه شده از انگور شاهانی و قرمز خواص بیشتری دارد و پرخاصیت‌ترین آن انواع پرگوشت، كم دانه یا بی‌دانه آن است.

این میوه سرشار از آنتی‌اكسیدان بوده، از غلظت خون می‌كاهد، رگ​ها را گشاد می‌كند، برای رفع سوء‌هاضمه مفید بوده و ضدآلرژی و تقویت‌كننده سیستم ایمنی است.

در مقایسه با مویز، كشمش خواص كمتری دارد و برای مادران شیرده، سالمندان و كودكان در حال رشد مفید است.

كنجد و شاهدانه استخوان‌ها را تقويت مي‌كند

این دانه‌ها جایگزین تنقلات شیرین است. آنها را خام تهیه و در منزل برشته كنید. این دانه‌های پركالری نیرو را تقویت كرده، به واسطه فسفر زیاد برای آرامش اعصاب مفید و تقویت‌كننده حافظه است، اسیدفولیك و منیزیم بدن را تامین مي کند و به سبب كلسیم فراوان باعث استحكام استخوان‌های در حال رشد می‌شو​د.

همچنين ذرت بوداده جایگزین مناسبي براي انواع اسنك‌است. ذرت غنی ازویتامین‌های گروه B بوده و به علت داشتن گوگرد، آهن و كلسیم به تقویت موها و ناخن‌ها كمك می‌كند. برای تنوع در طعم این محصول آن را با مقدار كمی‌ كره حیوانی تهیه كنید.

توصیه‌ها

1 ـ برگه‌ها را از اماكن معتبر خریداری و آنهایی را كه در بسته‌بندی‌های بهداشتی و دارای مجوز بهداشت است، انتخاب كنید. اغلب برگه‌های فله‌ای با مواد شیمیایی گوگرددار به صورت غیربهداشتی خشك‌شده و به دلیل سطح چسبنده اغلب آلوده به گرد و غبار و فضولات پرندگان و حشرات موذی است.

2 ـ از خرید انواع آلوهای فرآوری شده و فله‌ای خودداری كنید؛ آلوهای فرآوری شده حاوی نمك و مواد رنگی زیادی بوده و آلرژی‌زاست.

3 ـ میزان كالری اغلب میوه‌های خشك بخصوص كشمش و مویز بالاست؛ در مصرف آن حد تعادل را رعایت كنید.

4ـ كنجد و شاهدانه به دلیل دارا بودن روغن‌های گیاهی، بسیار فسادپذیر بوده و رطوبت زیاد موجب كپك‌زدگی آنها می‌شود؛ از نگهداری طولانی‌مدت این دانه‌ها اجتناب كنید.


کلسيم ارز رايج بدن را بيشتر بشناسيد

مواد معدنی بسیار زیادی هستند که باید روزانه از آن ها تغذیه کنیم و هر کدام نیز برای بخشی از بدن بسیار مفید هستند. از بین این مواد معدنی می توان کلسیم، پتاسیم و ... اشاره کرد.
کلسیم یک  از مهمترین موادی است که برای بدن بسیار لازم  است و نبودش می تواند باعث به وجود آمدن مشکلات بسیار زیادی شود. در ادامه قصد داریم تا شما را با این ماده مهم بیشتر آشنا کنیم.
کلسیم چیست؟
یکی از فراوان ترین مواد معدنی در بدن ما همین کلسیم است. این مقدار حتی بخشی از وزن بدن ما را نیز تشکیل میدهد. از این میان 99 درصد ان در داخل دندان ها و استخوان ها وجود دارد و باقی آن نیز در عضلات و دیگر نقاط بدن هستند. البته کلسیم بیشتر در قسمت های سخت بدن قرار دارد به محکم بودن ان ها کمک می کند.
خواص کلسیم چیست؟
همانطور که می دانید کلسیم بیشتر به عنوان یک استخوان ساز شناخته می شود و از پوسیدگی و پوکی استخوان ها نیز جلوگیری می کند. البته در کنار این که کلسیم یک استخوان ساز است کارهای کوچکتری را نیز انجام می دهد که آن ها نیز به همین اندازه مهم هستند.
کلسیم به وسیله همه سلول های بدن در رگ های خونی به جریان در می اید و به محل های مختلفی از بدن نیز می رود و به آن ها کمک می کند. همچنین یکی از مهمترین وظایف آن کمک به عضلات بدن است و به آن ها کمک می کند تا شکل گیری درستی داشته باشند.
در سال 2008 تحقیقاتی در دانشگاه هاروارد نشان داد که افرادی که بیشتر از کلسیم استفاده می کنند کمتر در خطر فشار خون قرار می گیرند و همچنین این افراد زودتر می توانند چربی ها بدنشان را بسوزانند و به لاغری نیز کمک می کند.
چه مقدار به کلسیم نیاز داریم؟
به طور متوسط هزار تا هزار و 200 میلی گرم کلسیم در روز برای بدن لازم است. البته با گذشت سن و پیری، بدن انسان مقدار کمتری ازمواد معدنی را جذب می کند و بهتر است از سن 51 سالگی به بعد حداقل روزانه هزار و 200 میلیگرم مصرف داشته باشید و این عدد را می توانید به دو هزار و 500 میلی گرم نیز برسانید.
البته طبق تحقیقاتی که انجام شده است در حدود 70 درصد از مردم جهان این مقدار کلسیم را رعایت نمی کنند و این می تواند نشانی باشد از بیماری های آرتروزی که در آینده گریبان گیر دنیا خواهد شد.
چگونه کلسیم بدن را تامین کنیم؟

شیر
بدون شک همه ما از خواص متفاوت شیر آگاه هستیم و همیشه در مورد اینکه شیر یک ماده خوب برای استخوان ها میباشد شکی نداریم.شیر یک منبع سرشار از کلسیم می باشد و بسیار برای رشد و استحکام استخوان ها مفید است.
بر اساس گزارش موسسه بین المللی سلامتی کودکان، شیرهای کم چربی یا بدون چربی بهترین نوع شیر برای استخوان ها هستند زیرا در آن ها از چربی کمتری استفاده شده و همین باعث میشود تا مقدار کلسیم آن ها بیشتر باشد.
در شیر نه تنها کلسیم بلکه مواد مغذی دیگری مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر و غیره وجود دارد که همه این ها برای استخوان ها بسیار مفید هستند.
 آب پرتقال
پرتقال ها منابع غنی از مواد مغذی متفاوت هستند، از این مواد میتوان به ویتامین C کلسیم و غیره اشاره کرد که همه آن ها برای داشتن استخوان های سالم مفید هستن. این میوه برای افرادی که نمیتوانند کلسیم لازم را از لبنیات به دست اورند بسیار مفید است. حتما توجه داشته باشید که در سبد میوه شما پرتقال وجود داشته باشد.
 لبنیات
بسیاری از متخصصین بر این باورند که لبنیات به علت داشتن کلسیم زیاد یکی از بهترین منابع برای تغذیه سالم هستند. این محصولات بهتر از خالی از لاکتوز یا همان قند شیر باشند.در میان لبنیات ماست به علت داشتن یکماده شیمیایی به نام لاکتوفرین باعث افزایش پروتئین های اهن ساز میشود و این خود دلیلی برای افزایش قدر استخوان ها می باشد.
 آجیل
آجیل ها جدای از داشتن مقدار زیادی کلسیم دارای مواد مغذی دیگری مانند امگا سه نیز می باشند.شما میتوانید همچنین از بادام زمینی نیز به عنوان یک منبع خوب برای پتاسیم در کنار دیگر تنقلات مانند بادام، گردو و پسته استفاده کنید.
 سبزیجات
سبزیجات با رنگ سبز تاریک منابعی خوبی برای کلسیم و ویتامین D هستند.همانطور که میدانید این ویتامین در بدن شما باعث میشود تا مقدار جذب کلسیم و فسفر در بدن شما زیاد شود.شما با خوردن این سبزیجات میتونید مواد مغذی را به بدن خود برسانید و استخوان های خود را تقویت کنید.

فرهنگ کشورهای مختلف دنيا در لاغری
فرهگ و آداب هر کشوری در رفتارهای مردم آن کشور به خوبی نمود دارد یکی از این رفتارها ، غذا خوردن است. بدون شک اینکه چطور غذا بخوریم و چه چیزی بخوریم در سلامت بدن نقش مهمی دارد. به گزارش گروه خواندنی های مشرق،‌ غرب و شرق ندارد، امروز مسئله تناسب اندام و لاغری در تمام دنیا به موضوع روز تبدیل شده است و هر کس در هر کجای دنیا سعی دارد تا با آموخته های علمی و حتی سنتی تناسب اندام بهتری کسب کند.

غذای تند

همانطور که می دانید غذاهای تایلندی به تندترین و البته پرادویه ترین غذاهای دنیا معروف هستند. این همان رازی است که از آن حرف می زدیم. فلفل تند، سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد؛ اما خاصیت اصلی غذاهای تند این است که سرعت غذا خوردن شما را کاهش می دهد.  زمانی که علائم نشان دهند که شما سیر شده اید دست از غذا خوردن خواهید کشید.
آرام غذا خوردن بهترین استراتژی برای کاهش وزن به حساب می آید و خوردن غذاهای اسپایسی و تند، یک راه آسان برای این کار است.
به غیر از اینکه غذاهای تند روی شما تاثیر می گذارند و شما به همین خاطر می توانید خیلی بهتر از قبل از دست چربی های اضافه راحت شوید. این نکته را هم باید اضافه کرد که زمانی که شما از خوردن غذاهای تند لذت می برید، آن را آرام تر می خورید، در نتیجه زودتر سیر می شوید و همه اینها باعث می شود شما از دست اضافه وزن راحت شوید.

 زردچوبه

یکی از ادویه هایی که در مالزی محبوبیت زیادی دارد و به خاطر محبوبیت بالا از آن بیشترین استفاده را می کنند، زردچوبه است.
این ادویه، که عنصری کلیدی در غذاهای مالزی است، در جنگل های مالزی به عنوان یک گیاه وحشی رشد می کند. در مورد زردچوبه باید بگوییم این ادویه در خود ماده ای دارد به نام کورکومین؛ که همین عامل اساسی مبارزه با چاقی است.
بله این ادویه یکی از بهترین سربازهایی است که با چربی های اضافه بدن مبارزه می کند. تحقیقی در دانشگاه تافتز نشان داد، موش هایی که مقدار زیاد چربی به همراه مقدار کمی کورکومین خورده اند، افزایش وزن کمتری نسبت به بقیه موش ها داشته اند. محققان تصور می کنند، خوردن زردچوبه، رشد بافت های چربی را کم کرده و سوختن چربی را افزایش می دهد. بنابراین حتما آن را در غذای بعدی استفاده کنید.

چای ترش

اگر در سراسر چین همه به خوردن چای سبز علاقه دارید، باید بگوییم در سراسر آفریقای جنوبی مردم از چای قرمز بیشتر از چای سبز لذت می برند زیرا احتیاج به شکر ندارد و بدون آن نیز خورده می شود.
خوردن این چای شما را از هزاران کالری در ماه نجات می دهد. نوشیدن چای قرمز کمک خوبی برای کاهش وزن است، اما باید بگوییم، در هیچ جای دنیا فرهنگ مصرف چای، به درستی بین مردم جا نیفتاده است. در بسیاری از مواقع پیش می آید که بدن با کمبود آب مواجه می شود.
بسیاری از افراد این مشکل را با گرسنگی یکی می دانند و به همین خاطر به غذا خوردن روی می آورند، برای همین از اضافه وزن رنج می برند. بهتر است کمبود آب بدن خود را با چای خوردن جبران کنید تا راحت بتوانید از شر اضافه وزن خود خلاص شوید.

خواب کافی

اگر قرار باشد یکی از دقیق ترین افراد روی زمین را انتخاب کنیم، قطعا اولین و آخرین انتخاب ما ژاپنی ها خواهند بود. بسیاری از افراد برنامه ریزی دقیق ژاپنی ها را با کسالت های روزانه آنها اشتباه می گیرند. باید به آنها بگوییم کاملا در اشتباهند. این دو مقوله دو موضوع جدا از هم هستند که هر کدام پیش زمینه ها و پس زمینه های جداگانه ای دارند.
در این کشور اکثر مردم حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خواب روزانه دارند. تحقیقات نشان می دهد محرومیت از خواب روزانه افزایش وزن را به دنبال خواهد داشت. هورمون های لپتین و گرلین در این مساله نقش دارند. لپتین، به مغز کمک می کند احساس سیر بودن را تشخیص دهید و گرلین، باعث گرسنگی می شود .
زمانی که خواب کافی نداشته باشید سطح هورمون لپتین پایین می آید و گرلین بالا می رود، به همین دلیل است که بیشتر مردم زمانی که خواب آلود هستند احساس گرسنگی می کنند؛ ولی در واقع به جای خوردن غذا بهتر است چشمان خود را ببندید و بخوابید.

وعده غذایی بزرگ

شاید این را خودتان امتحان کرده باشید، به جای اینکه میزان کالری زیادی را در شب به بدن خود برسانید و با شکم پر به رختخواب بروید، بزرگ ترین وعده غذایی تان را بین ساعت های دو تا چهار صرف کنید.  این کاری است که مکزیکی ها به طور سنتی آن را انجام می دهند بنابراین اضافه وزن ندارند. اگر شب غذای کمتری بخورید، صبح روز بعد گرسنه از خواب بیدار می شوید و صبحانه کاملی خواهید خورد که کنترل وزن را برای شما آسان تر خواهد کرد. به عنوان یک قانون کلی برای مبارزه با افزایش وزن، سعی کنید کالری مورد نیاز بدن تان را در طول روز از صبحانه و ناهار به دست آورید.

کانون گرم خانواده

در مورد فرانسه بگذارید همین ابتدا آماری را در اختیارتان بگذاریم. به طور میانگین ۹۲ درصد فرانسوی ها شام را به همراه خانواده میلمی کنند.  برای فرانسوی ها، غذا خوردن یک رویداد مهم در روز حساب می شود. برای آنها این کار مهم تر از انجام دیگر کارهاست.
خوردن غذا به مدت طولانی و صحبت کردن بین آن، به کم خوردن شما کمک می کند. تحقیقات و البته تجربه های زیادی نشان داده افراد زمانی که با یکدیگر معاشرت می کنند و غذا می خورند، زودتر احساس سیری به آنها دست می دهد. این عادتی است که فرانسوی ها هم به خاطر احترام به کانون خانواده و هم به خاطر دور شدن شان از چاقی آن را انجام می دهند؛ یعنی درست با یک تیر دو نشان می زنند.

آشنايي با سبزيهاي بهاري و طريقه مصرف

بهار با طراوتی که دارد با خودش شکوفایی را نیز به همه جا وار می کند. در این فصل سبزی هایی نیز هستند که می روند و در این فصل است که می توانید از آن ها به طور تازه مصرف کنید.
به گزارش گروه خواندنی های مشرق، سبزی های بهاری در کنار طراوت و تازگی که دارند می تواند غذاهای شما را نیز بسیار خوش طعم کنند. اما در ابتدا بهتر است تا با این سبزی ها آشنا شویم و خواص آن ها را نیز پیدا کنیم.

پونه

یکی از سبزی هایی که در فصل بهار می توانید آن را پیدا کنید پونه است. پونه از جمله سبزی هایی است که حتی می توانید در باغچه حیاطتان نیز بکارید. در میان گونه های پونه خواص پونه کوهی از پونه جویباری بیشتر است البته گونه های مختلف آن آثار شبیه به هم دارند. پونه ضد درد و کوفتگی ماهیچه هاست، طبیعت گرمی دارد و برای افراد کم خون مفید است.پونه، اشتهاآور و مقوی معده است و سکسکه را برطرف می کند. پونه آب پز ادرار آور است و هر یک صد گرم آن مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین های A و C دارد.

تلخون

تلخون منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز است. این سبزی به دلیل خاصیت بی حس کنندگی برای دهان و برای تسکین درد دندان استفاده می شود.

تلخون باعث هضم بهتر غذا، پیشگیری از بیماری های قلبی و چاقی می شود. همچنین برای درمان دردهای شکمی و افزایش اشتها به کار می رود. این سبزی معطر تولید صفرا به وسیله کبد را افزایش می دهد و باعث افزایش سرعت فرآیند سم زدایی در بدن می شود.
بوی تند و معطر تلخون برای دور کردن بوی بد از بدن استفاده می شود و هم چنین تلخون باعث مهار رشد میکروب های روی پوست می شود. افرادی که فشار خون بالایی دارند می توانند از تلخون به جای نمک در غذا استفاده کند. تلخون توانایی بسیار زیادی برای مبارزه با کرم های روده ای نیز دارد روغن آن ضد روماتیسم و برای گردش خون مفید است. این سبزی باعث تحریک سیستم عصبی، گوارشی، گردش خون و هورمون ها نیز می شود.

مرزه

مرزه یکی از سبزی های بسیار مفید فصل بهار است. این سبزی از گیاهان خانواده نعناع به شمار می رود. مرزه جزو سبزی های خوراکی است که به صورت خام و پخته در غذاها مصرف می شود. مرزه چاشنی خوبی برای غذاهای گوشتی به خصوص ماهی محسوب می شود و دارای خواص ضدمیکروبی و یک ضدعفونی کننده قوی است که برای معالجه اسهال بسیار مناسب است.
مرزه خواص ضدالتهابی و ضد درد دارد و برای درمان دردهای عصبی به کار می رود و باعث تقویت معده می شود و در رفع زخم معده و روده موثر است. مصرف مداوم مرزه باعث کاهش چربی خون می شود هم چنین این سبزی بهاری خاصیت ضدانعقادی دارد و زمان انعقاد خون را طولانی تر می کند.
مصرف مرزه هضم غذا را آسان می کند و نفخ و التهابات شکم را برطرف می سازد. مرزه به عنوان ضد خارش پوست، کهیر، آلرژی و رفع اگزما به کار می رود هم چنین برای استعمال خارجی و تسکین دردهای روماتیسمی مورد استفاده قرار می گیرد.استفاده از مرزه کرم های معده و روده را دفع می کند. در سوءهاضمه، یرقان و در رفع اسهال های حاد و مزمن اثرات موثری دارد. هم چنین از آن در درمان کودکان مبتلا به راشیتیسم استفاده می شود.

ریواس

ریواس دارای برگ‌های ضخیم و گوشت‌دار است و طعم ترشی دارد. این گیاه سرشار از ویتامین C و فیبر است. خاصیت ضدعفونی‌کنندگی داشته، زخم اثنی‌عشر را بهبود بخشیده و به جهت تقویت کبد و افزایش ایمنی بدن عفونت‌های ویروسی را از بین می‌برد. یکی از مهم‌ترین خواص برگ‌های ریواس آن است که لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین کرده و برای کاهش قند خون سودمند است.
ریواس به دلیل اسیدهای فراوانی که دارد از افزایش چربی خون جلوگیری کرده و با افزایش ترشح شیره معده موجب بهبود عملکرد هضم و جذب غذا می‌شود. این سبزی پتاسیم، فسفر و کلسیم زیادی دارد و مصرف آن برای کودکان در حال رشد و خانم‌های یائسه مفید است.

کنگر

کنگر گیاهی با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس است. از برگ‌های سبز آن به صورت خام در تهیه سالاد و از ساقه آن در تهیه خورش استفاده می‌شود.
این گیاه، طبع گرمی دارد و بسیار نیرو بخش و مقوی قلب است. برگ‌های این سبزی، موجب کاهش چربی خون شده و به دلیل فیبر نامحلول، بسیار ملین و برای پایین آوردن قند خون سودمند است. اینولین آن باعث افزایش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش شده و از سرطان روده باریک می‌کاهد. آنتی اکسیدان‌های موجود در آن نیز پوست را در برابر سرطان محافظت می‌کند.
کنگر به دلیل دارا بودن هورمون‌های گیاهی، ترشحات غدد را تقویت کرده و باعث افزایش نیروی جنسی می‌شود. این سبزی، دارویی موثر برای جلوگیری از حالت تهوع و ویار زنان باردار است. قابل‌توجه آن که برگ‌های کنگر محرک انقباض کیسه صفرا و کلیه بوده و افرادی که دارای سنگ کلیه و صفرا هستند نباید از آن استفاده کنند.

 تهیه خورشت ریواس و کنگر:

شما می توانید با استفاده از ریواس و کنگر خورشت های لذیذی نیز تهیه کنید که باب طبع بیشتر افراد است. در ادامه با دو روش تهیه این خورشت شما را آشنا می کنیم.

مواد لازم (روش اول)
پیاز متوسط                                                       2 عدد
نعنا ساتوری شده                                              150 گرم
جعفری ساتوری شده                                         150 گرم
گوشت گوساله یا گوسفند                                   300 گرم
کنگر پاک کرده                                                   350 گرم                       
نمک و فلفل                                                      به مقدار دلخواه
ادویه                                                                به مقدار دلخواه

طریقه تهیه (روش اول)
اول پیازها را خلال می‌کنیم و درون قابلمه با کمی روغن تفت می‌دهیم (بهتراست تا از روغن زیتون استفاده شود) و سپس گوشت را به پیاز اضافه کرده، تفت می‌دهیم و بعد از کمی تفت خوردن ادویه رابهش اضافه می‌کنیم و آب می‌ریزیم و می گذاریم خوب بپزد.
در همان حین، کنگرها را خورد می‌کنیم (مانند کرفس) و درون روغن تفت می‌دهیم. بعد از کمی تفت دادن از روی گاز برمی‌داریم و به خورشتمون اضافه می‌کنیم. وقتی گوشت پخت، نمک و آبلیمو رو به خورشت اضافه می‌کنیم و 15 دقیقه مانده به برداشتن خورشت سبزی‌های معطرمون رو به غذا اضافه می‌کنیم و می گذاریم تا خورشتمون کاملا درست شود.
نکته: خورش ریواس هم به همین روش تهیه می‌شود، فقط چون ریواس زود می‌پزد، 20 دقیقه قبل از برداشتن ریواس‌های خورد شده و تفت داده شده رو اضافه می‌کنیم و 10 دقیقه آخر هم سبزی معطر رو اضافه می‌کنیم. ضمناً چون ذاتاً ریواس ترش است می‌توانین به دلخواه از آبلیمو استفاده کنید یا خیر.
مواد لازم (روش دوم)

پیاز متوسط                                                             2 عدد
گوشت مرغ                                                             400 گرم
لپه (در صورت دلخواه)                                                6 قاشق غذاخوری
لیمو امانی                                                       ‌       6 عدد
کنگر پاک کرده                                                          350 گرم
رب                                                                        به مقدار دلخواه
نمک و فلفل                                                            به میزان لازم
ادویه                                                                     به مقدار دلخواه
طریقه تهیه (روش دوم)
طبق معمول همه خورش‌ها، اول پیازهارا خلال می کنیم و تو روغن تفت می‌دهیم، گوشت مرغ رو هم به پیاز اضافه کرده و تفت می‌دهیم و در آخر لپه‌های پاک کرده و شسته شده ‌را به آن ها اضافه می کنیم. حالا ادویه‌، نمک و فلفل رو اضافه می‌کنیم و بعد از یک تفت دادن، وقتِ اضافه کردن آب برای پخته شدن غذاست.
در همین حین هم کنگر را خرد کرده و جداگانه تفت می‌دهیم و بعد از اینکه گوشت مرغ و لپه نیم پز شد، کنگر را به غذا اضافه می‌کنیم و کمی بعد از آن لیمو‌امانی و در آخر، وقتی همه آن ها تقریباً پختند، رب را به خورشت اضافه می‌کنیم و می گذاریم خورشتمون با شعله کم خوب کامل شود.
نکته : خورشت ریواس هم به همین ترتیب درست می‌شود، فقط همانطور که در بالا گفتیم، چون ریواس زودتر می پزد 15 دقیقه مانده به برداشتن خورشت از روی گاز، ریواس‌های خرد شده و تفت داده شده را اضافه می‌کنیم و اگه لپه را از این خورشت حذف کنید ، خوشمزه‌تر و خاص‌تر می‌شود. همچنین می‌توانین لیمو امانی را هم اضافه نکنید، بدلیل اینکه ریواس خودش ترش مزگی خوبی دارد.
چای سبز خطر ناتوانی را کاهش می‌دهد
بررسي‌هاي جدید محققان ژاپنی نشان می‌دهد: افراد مسنی که به طور مرتب چای سبز مصرف می‌کنند، کمتر احتمال دارد که از کار افتاده و ناتوان شوند. تا کنون چندین خاصیت مفید از چای سبز برای سلامتی مانند کاهش خطر ابتلا به سرطان، چاقی، سکته و مشکلات قلبی شناخته شده است. یک مقاله جدید نیز در مجله آمریکایی Clinical Nutrition نشان داد این نوشیدنی ممکن است با علائم ناتوانی در سنین پیری مبارزه کند. در يك پژوهش جديد، «یاسوتاکی توماتا» و همکارانش از دانشگاه توهوکوی ژاپن، 14 هزار فرد 65 سال و بالاتر را به مدت سه سال بررسی کردند. آنها دریافتند افرادی که به طور مرتب چای سبز می‌نوشند، خطر بروز ناتوانی و سستی در آنها کمتر اتفاق می‌افتد. این پژوهشگران اظهار کردند: مصرف چای سبز به طور چشمگیری با کاهش خطر ناتوانی عملکردی در ارتباط است؛ حتی بعد از اینکه عوامل مخل در این آزمایشات تنظیم شوند. بر اساس اين گزارش، در حالی که چای سبز و عصاره‌های آن در مقدار کم مفید هستند، مصرف بیش از پنج فنجان در روز می‌تواند زیان آور باشد. این نوشیدنی گیاهی دارای کافئین و مقدار کمی ویتامین K است که مصرف زیاد آن می‌تواند در داروهای جلوگیری کننده انعقاد خون اختلال ایجاد کند

آشنايي با لاغر شدن

اگر می خواهید با راه ها و موادی خوراکی برای تقویت حافظه و همچنین افزایش قابلیت های چربی سوزی آشنا شوید به شما توصیه می کنیم تا این مطلب را مطالعه کنید.
تغذیه و نحوه زندگی از جمله موارد بسیار مهم و تاثیرگذار در سلامت و کیفیت زندگی انسان است. کارشناسان و متخصصین در طول سالهای متمادی به دنبال راه هایی برای افزایش حافظه بشر و یا مبارزه با امراض در انسان بودند. در این مطلب شما را با مطالبی در مورد افزایش قدرت حافظه و "چربی سوزی" آشنا می کنیم.
اگر می خواهید در زمان انجام فعالیت ذهنی از سرعت واکنش بهتری برخوردار باشید و هوش خود را نیز تقویت کنید به سراغ این خوراکی ها بروید.
آدامس
همیشه سعی کنید تا قبل از شروع فعالیتهای ذهنی که به تمرکز زیاد و همچنین سرعت انتقال بالا نیاز دارد ، آدامس بجوید.بر اساس تحقیقات انجام شده این عمل تمرکز شما را افزایش می دهد.
شیر
اگر به دنبال این هستید که به خوبی مسائل گذشته را به یاد آورید شیر بنوشید. بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه "مایان" نوشیدن شیر به صورت روزانه این قدرت را در حافظه افزایش می دهد.
مواد قندی سریع الجذب
بر اساس مطالعات انجام شده که نتایج آن در نشریه "تغذیه کلینیکی آمریکا" منتشر شده است ، استفاده از قندهایی مثل عسل و شکلات که سریع جذب می شوند در افزایش سرعت محاسباتی مغز اثری مثبت دارند.
اما اگر به دنبال مبارزه با چربی های اضافه در بدن خود هستید به شما توصیه می کنیم که به این نکات توجه کرده و از آن استفاده کنید.
ورزش صبحگاهی
سعی کنید که صبح ها سحر خیز باشید و قبل از میل کردن صبحانه به ورزش بپردازید. این عمل میزان کالری سوزی شما را افزایش می دهد.
شروع هر وعده با گریپ فروت
قبل از شروع به خوردن در هر وعده یک عدد از این میوه را میل کنید زیرا بر اساس مطالعات صورت گرفته مصرف این میوه به مصرف سریعتر و بیشتر چربی های ذخیره در بدن منجر می شود.
استفاده از مواد طبیعی
تا جایی که می توانید از مواد خوراکی طبیعی که کمترین میزان از مواد شیمیایی در آن به کار رفته است استفاده کنید. این عمل باعث تقویت متابولیسم بدن شده و در امر چربی سوزی به شما کمک می کند.
زندگی اجتماعی فعال تر
تحقیقات منشتر شده در مجله "سلولهای متابولیسم" نشان می دهد که افرادی که زندگی اجتماعی فعال تری داشته و با دوستان و اقوام خود بیشتر معاشرت دارند می توانند چربی سوزی بهتری داشته باشند.

پاهايتان را بيشتر تحويل بگيريد

پا به عنوان قلب دوم بدن شناخته می شود و همین دلیل خوبی است تا بیشتر به آن توجه داشته باشیم. برای این که پاهای سالمی داشته باشیم باید نکاتی را نیز رعایت کنیم. به گزارش گروه خواندنی های مشرق، نکات بسیاری در مورد محافظت از پا خوانده و شنیده ایم. در ادامه به برخی از مهمترین و ساده ترین نکاتی که باید برای محافظت از پاها بدانیم به شما می گوییم.

*ورزش های پا را انجام دهید:
ورزش های زیادی در مورد پاها وجود دارد اما ساده ترین آن انجام حرکات کششی است. ساده ترین نرمش که می توانید انجام دهید باز کردن لای انگشتان است. هنگامی که نشسته اید لای انگشتان پا را تا حد امکان باز کنید و دو باره ببندید. نرمش دیگر می تواند کار با مچ پا باشد که دردهای کمر را نیز کاهش می دهد.

*تمیز باشید:
پاها به دلیل اینکه زیاد دیده نمی شوند، کمتر هم مورد توجه قرار می گیرند و این باعث می شود تا گاهی اوقات از شست وشوی آن ها در هنگام حمام صرف نظر کنید و یا با دقت کمتری این کار را انجام دهید. این نکته را بدانید که تمیز شستن پاها کمک بسیار زیادی به سالم ماندن آن ها می کند. تحقیقات جدید حاکی از آن است که اگر روزانه یک بار پاهایتان را با آب و صابون نشویید احتمال عفونت های مربوط به پوست و ناخن در شما بسیار افزایش پیدا میکند.

*کفش مناسب:
این که کفش شما به اندازه پایتان باشد یک اصل است و در آن هیچ شکی نیست اما یک کفش مناسب باید شرایط خاص دیگری را نیز داشته باشد. یکی از بدترین کفش هایی که خانم ها می پوشند کفش های پاشنه بلند است. کفش های پاشنه بلند وزن شما را به خوبی تقسیم نمی کنند و باعث فشار آمدن به پاهای شما می شود. این امر در مورد آقایان نیز صادق است و پوشیدن کفش های پاشنه دار برای آقایان نیز می تواند ایجاد مشکل کند.

*آب و نمک:
روزانه شاید نزدیک به شش ساعت پای شما در کفش باشد و این باعث می شود تا پاها تحت فشار بسیار زیادی باشند. یکی از بهترین راه هایی که  می توانید خستگی پاها را از بین ببرید محلول آب و نمک است. برای مدت 20 تا 30 دقیقه پاهایتان را در محلول آب گرم و نمک قرار دهید تا طراوت به ا> بازگرددو همچنین بوی بد ان نیز تا حد زیادی برطرف می شود.
غذاهايی برای حل مشکل بی خوابي
تغذيعه و خوش خوابي
قرص های آرام بخش و خواب آور از اولین راه کارهایی است که هر فرد برای حل مشکل بی خوابی به آن ها پناه می برد در حالی که بسیاری از میوه ها و خوراکی های طبیعی هستند که نقش این قرص ها را بازی می کنند و مشکل بی خوابی را حل می کنند. اگر می خواهید که کاملا سالم مشکل بی خوابیتان را حل کنید کافیست به چند توصیه ساده توجه کنید:‌
* یکی از مواد غذايي مفيد براي كمك به خوابيدن، گيلاس ها هستند. گيلاس هاي تازه يا خشك يكي از منابع غذايي طبيعي ملاتونين هستند. (ماده شيميايي كه ساعت دروني بدن را براي تنظيم خواب كنترل مي كند). محققاني كه گيلاس هاي ترش را مورد آزمايش قرار داده اند و متوجه سطح بالاي ملاتونين شدند، توصيه كرده اند اين گيلاس ها را يك ساعت قبل از وقت يا قبل از سفر وقتي مي خواهيد در هواپيما بخوابيد، بخوريد.
خوردني بعدي موزها هستند. پتاسيم و منيزيم شل كننده هاي طبيعي عضلات هستند و موزها منبع غني از اين دو عنصر هستند. موزها همچنين حاوي آمنيواسيدال تريپتوفان هستند كه در مغز به «HTP 5-» تبديل مي شوند. «HTP 5-» كه به نوبه خود به سروتونين ( يك ناقل عصبي آرامش دهنده) و ملاتونين تبديل مي شود.
نان تست نيز از گروه غذاهاي غني از كربوهيدرات است كه موجب توليد انسولين مي شوند و با افزايش سرعت آزادسازي تريپتوفان و سروتونين (دو ماده شيميايي كه شما را آرام كرده و به خواب مي برند) ترغيب به خوابيدن مي كنند.
خوردني مفيد بعدي بلغور جو است. يك كاسه بلغور جو مثل نان تست قندخون را بالا مي برد كه آن هم به نوبه خود توليد انسولين مي كند و مواد شيميايي مغزي ترغيب كننده خواب آزاد مي كند.
جوها غني از ملاتونين هستند كه ممكن است مردم از آنها به عنوان يك كمك براي خوابيدن استفاده كنند.
شيرگرم نيز آخرين گزينه است. شير هم مثل موز حاوي آمينواسيد ال- تريپتوفان است كه به «HTP 5-» تبديل مي شود و سروتونين آرامش بخش آزاد مي كند. شير هم حاوي كلسيم زياد است كه خواب را زياد مي كند.


با خويشاوندان چاي آشنا شويد

چای به عنوان محبوب ترین نوشیدنی دنیا شناخته می شود و البته فواید بسیاری نیز برای بدن شما دارد. این نوشیدنی محبوب البته گونه های بسیار متفاوتی نیز دارد.
با برخی از گونه های چای آشنا هستید و روزانه از آن ها استفاده می کنید. البته شاید پیدا کردن برخی از این چای ها سخت باشد اما غیر ممکن نیست و تنها کافی است تا به چند عطاری سر بزنید.
*چای سیاه: چای سیاه محبوب ترین چای در ایران است و آن را می توانید در هر کجای که بخواهید پیدا کنید. البته نزدیک به 75 درصد از مردم جهان نیز روزانه از این نوشیدنی استفاده می کنند. این چای دارای خواص متفاوتی نیز هست.


خواص: این نوع چای دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و همچنین باعث می شود تا مقدار کلسترول خن شما نیز کاهش پیدا کند. با کم شدن مقدار کلسترول میزان سکته قلبی نیز در شما کاش پیدا می کند. محققان به این نتیجه رسیده اند که کسانی که روزانه سه لیوان چای می نوشند تا 21 درصد کمتر سکته مغزی می کنند.

*چای سبز: این چای دارای طعم بهتری نسبت به چای سیاه است و البته خواص ان نیز در مقابل چای سیاه بیشتر است. نوع دم کردن این چای با دیگر نوشیدنی های متفاوت است و نباید تحت شعله مستقیم آماده شود، تنها برگ های چای را در داخل آب گرم بریزید و یک درب هم برای آن بگذارید تا خودش آماده شود.


خواص: این چای مملو از آنتی اکسیدان ها است و البته به گفته محققان بیشتر بیماری های قلبی و مغزی و سرطان ها را درمان می کند. بر حسب آخرین تحقیقات کسای که روزانه از این چای استفاده می کنند تا 10 درصد کمتر به بیماری های قلبی مبتلا می شوند.

*چای Oolong: این چای تقربا شبیحه همان چای سیاه است اما مدت تخمیر ان بسیار کمتر است. این باعث می شود که مزه این چای قوی باشد. میزان کافئین این چای 30 میلی گرم است.


خواص: این چای یکی از بهترین و موثرترین نوشیدنی ها برای لاغری محسوب می شود و مشکلات تری گلیسیرید بدن شما را ز بین می برد. تحقیقات نشان می دهد که اگر روزانه از این چای مصرف کنید مقدار بیشتری کالری می سوزانید.

*چای سفید: برگ های این چای وقتی که بسیار جوان هستند چیده  می شوند و این باعث شده است تا برخی از خواص آن از بین بروند اما همچنان مواد خوبی در آن موجود است و البته مقدار کافئین آن نیز کمتر است.


خواص: همانطور که گفتیم این چای نیز خواص مخصوص به خودش را دارد. این چای نیز می تواند به مریضی هایی مانند بیماری های قلبی و عروقی مبارزه کند اما بیشتر برای افرادی که دیابت دارند مفید است و همچنین میزان کلسترول شما را نیز کاهش می دهد.

*چای میکس: این چای همانطور که از اسمش مشخص است ز کنار هم قرار دادن چند ماده تشکیل می شود. با استفاده از پوست پرتقال، استخودوس، چای سیاه و سبز درست می شود.


خواص: معلوم است این چای دارای خواص بسیار زیادی خواهد بود چرا که تمام خوص موادی که در آن هست را دارد. یکی از نکات مهمی که در این چای وجود دارد این است که آنتی اکسیدان هایی که باید با خوردن مواد بسیاری بدست آورید را این چای به تنهایی دارا می باشد.

*چای کوهی: یکی دیگر از انواع چای که بسیار معروف است چای کوهی است. این چای از نظر درمانی بسیار مهم است چرا که خواص بیشماری برای نقاط مختلف بدن دارد.


خواص: یکی از مهمترین خواص این چای در درمان افسردگی است و از سوی دیگر این چای برای افرادی که دارای رماتیسم هستند بسیار مفید است چرا که درهای مفصلی را به راحتی از بین می برد. در کنار این خواص چای کوهی به دستگاه گوارش میز بسیار کمک می کند و به شما در هضم غذا نیز بسیار کمک می کند.





:: موضوعات مرتبط: رژیمهای خاص
ن : گروه سیب
ت :