برای
جـلوگـيـری از مـبـتـلا شـدن بـه بـيـماريهای انگلي و رودهای حتما بايد
سبزيجات و ميوهجاتي را که ميخواهيم بهصورت خام مصرف کنيم باید سالمسازی
کرده و بعد مصرف کنيم.
پاکسازی، انگلزدايي، ضد عفوني و شستشو مراحل سالمسازی سبزیجات هستند.
در مرحله پاکسازی ابتدا سبزيجات و ميوهجات را
به خوبي پاک کرده و با آب تميز شستشو داده شود تا مواد زاید و گل و لای آن
برطرف شود.
در مرحله انگلزدايي، سبزیجات را در يـک ظـرف پنج لـيـتری آب
ريخته و به ازای هر ليتر سه تا پنج قطره مايع ظرفشويي به آن اضافه شود و
قدری بههم زده تا تمام سبزيجات و ميوهجات داخل کف آب قرار گيرد.
بعد از پنج دقيقه سبزيجات و ميوهجات را از روی کف جمعآوری
کرده و با آب سالم شستشو داده تا تخم انگلها و باقيمانده مايع ظرفشويي پاک
شود. وی عنوان کرد: در مرحله ضد عفوني سبزیجات، باید برای از بين بردن
ميکروبها يک گرم(نصف قاشق چايخوری) پودر پرکلرين در ظرف پنج ليتری پر از
آب ريخته و کاملا حل شود و سپس سبزی و ميوه انگلزدايي شده را برای مدت پنج
دقيقه در محلول قرار داده و آبکشي کنیم.
اگر پرکلرين
در دسترس نباشد، میشود از هر ماده ضدعفوني کننده مجاز و استاندارد که در
داروخانهها و سوپرمارکتها يا خوار و بار فروشيها وجود دارد، طبق دستورالعمل آن مصرف شود.
در مرحله شستشو نیز سبزی و ميوه ضد عفوني شده را مجددا با آب سالم شسته تا باقيمانده کلر پاک شود./